Olej z kryla to prawdziwa innowacja ostatnich lat w obszarze ochrony serca. Liczne
badania naukowe potwierdzają, iż wykazuje on silne i wszechstronne działanie
wspierające pracę serca i układu krążenia. Bardzo korzystnie wpływa na kształtowanie
właściwego poziomu cholesterolu, co z kolei jest istotnym czynnikiem przeciwmiażdżycowym.
Kryl antarktyczny (Euphausia superba), z którego pozyskuje się tę niezwykłą substancję,
odławiany jest na specjalnie wyznaczonych najczystszych wodach Antarktyki.
Gold Krill przeznaczony jest dla:
Osób dbających o prawidłową pracę serca i układu krążenia,
Osób narażonych na problemy ze strony układu sercowo-naczyniowego,
Osób dbających o prawidłowy poziom cholesterolu.
Dla zapewnienia możliwie maksymalnej ochrony układu sercowo-naczyniowego, Gold Krill
łączy w sobie aż trzy innowacyjne substancje.
Omega-3 w formie połączeń fosfolipidowych
Fosfolipidy
Astaksantyna
Omega-3 w formie połączeń fosfolipidowych
Zdecydowana większość suplementów dostępnych na rynku zawiera kwasy Omega-3 w postaci
trójglicerydów lub etyloestrów, pozyskiwane z rybich olei. Gold Krill to zupełnie inna
jakość. Kwasy Omega-3 zawarte w oleju z kryla, zawierają kwasy Omega-3
w postaci fosfolipidów. Jaka jest różnica?
Dzięki fosfolipidowemu nośnikowi zdecydowanie wzrasta wchłanialność i wykorzystanie
kwasów Omega-3 w organizmie.
Fosfolipidy
Fosfolipidy to niezbędne elementy strukturalne każdej żywej komórki. Wchodzą bowiem w skład błon komórkowych, uczestniczą w transporcie substancji do wnętrza, jak i na zewnątrz komórki. W konsekwencji pełnią niezwykle
istotną rolę w funkcjonowaniu serca, naczyń krwionośnych i układu nerwowego. Ich składniki uczestniczą
w kontrolowaniu czynności serca oraz regulacji gospodarki lipidowej.
Astaksantyna
Olej z kryla jest źródłem astaksantyny - jednego z najsilniejszych znanych antyutleniaczy.
Usuwa ona wolne rodniki, które są przyczyną wielu niekorzystnych procesów w organizmie. Wolne
rodniki utleniają m.in. zły cholesterol. Taka forma cholesterolu LDL (oxy-LDL) uważana jest za czynnik ryzyka sprzyjający rozwojowi schorzeń układu sercowo-naczyniowego.
Badania naukowe wskazują na znaczne obniżenie tzw. złego cholesterolu (LDL)
oraz wzrost dobrego cholesterolu (HDL) u osób przyjmujących olej
z kryla.
Olej z kryla ma tu znacząco lepsze wyniki niż klasyczne oleje rybie:
Kwasy Omega-3 w połączeniach fosfolipidowych zawarte w oleju z kryla są zdecydowanie
lepiej przyswajalne przez organizm niż klasyczne kwasy Omega-3 zawarte w olejach rybich.
Większa biodostępność powoduje wyraźne zwiększenie się ich ilości w organizmie.
Kolejną zaletą jest ich rozpuszczalność w wodzie. Dzięki temu są łagodne dla żołądka, łatwe do trawienia,
nie pozastawiają nieprzyjemnego posmaku i tzw. "efektu odbijania się".