Gold Krill

Olej z kryla to prawdziwa innowacja ostatnich lat w obszarze ochrony serca. Liczne badania naukowe potwierdzają, iż wykazuje on silne i wszechstronne działanie wspierające pracę serca i układu krążenia. Bardzo korzystnie wpływa na kształtowanie właściwego poziomu cholesterolu, co z kolei jest istotnym czynnikiem przeciwmiażdżycowym.

Kryl antarktyczny (Euphausia superba), z którego pozyskuje się tę niezwykłą substancję, odławiany jest na specjalnie wyznaczonych najczystszych wodach Antarktyki.

Gold Krill przeznaczony jest dla:

Osób dbających o prawidłową pracę serca i układu krążenia,

Osób narażonych na problemy ze strony układu sercowo-naczyniowego,

Osób dbających o prawidłowy poziom cholesterolu.

Dla zapewnienia możliwie maksymalnej ochrony układu sercowo-naczyniowego, Gold Krill łączy w sobie aż trzy innowacyjne substancje.

Omega-3 w formie połączeń fosfolipidowych

Fosfolipidy

Astaksantyna

Omega-3 w formie połączeń fosfolipidowych

Zdecydowana większość suplementów dostępnych na rynku zawiera kwasy Omega-3 w postaci trójglicerydów lub etyloestrów, pozyskiwane z rybich olei. Gold Krill to zupełnie inna jakość. Kwasy Omega-3 zawarte w oleju z kryla, zawierają kwasy Omega-3 w postaci fosfolipidów. Jaka jest różnica?

Dzięki fosfolipidowemu nośnikowi zdecydowanie wzrasta wchłanialność i wykorzystanie kwasów Omega-3 w organizmie.

Fosfolipidy

Fosfolipidy to niezbędne elementy strukturalne każdej żywej komórki. Wchodzą bowiem w skład błon komórkowych, uczestniczą w transporcie substancji do wnętrza, jak i na zewnątrz komórki. W konsekwencji pełnią niezwykle istotną rolę w funkcjonowaniu serca, naczyń krwionośnych i układu nerwowego. Ich składniki uczestniczą w kontrolowaniu czynności serca oraz regulacji gospodarki lipidowej.

Fosfolipidy

Astaksantyna

Olej z kryla jest źródłem astaksantyny - jednego z najsilniejszych znanych antyutleniaczy. Usuwa ona wolne rodniki, które są przyczyną wielu niekorzystnych procesów w organizmie. Wolne rodniki utleniają m.in. zły cholesterol. Taka forma cholesterolu LDL (oxy-LDL) uważana jest za czynnik ryzyka sprzyjający rozwojowi schorzeń układu sercowo-naczyniowego.

Badania naukowe wskazują na znaczne obniżenie tzw. złego cholesterolu (LDL) oraz wzrost dobrego cholesterolu (HDL) u osób przyjmujących olej
z kryla.

Olej z kryla ma tu znacząco lepsze wyniki niż klasyczne oleje rybie:

Kwasy Omega-3 w połączeniach fosfolipidowych zawarte w oleju z kryla są zdecydowanie lepiej przyswajalne przez organizm niż klasyczne kwasy Omega-3 zawarte w olejach rybich. Większa biodostępność powoduje wyraźne zwiększenie się ich ilości w organizmie.

Kolejną zaletą jest ich rozpuszczalność w wodzie. Dzięki temu są łagodne dla żołądka, łatwe do trawienia, nie pozastawiają nieprzyjemnego posmaku i tzw. "efektu odbijania się".